Nedslidt industri-ejendom blev til flot hovedsæde

 

Royal Copenhagen, som er ejet af Fiskars, rykkede i 2014 ind i Coca Colas gamle administration- og lagerbygning på Smedeland i Glostrup. Ejendommen havde stået tom længe, og det var en nedslidt ejendom, som stod overfor en omfattende ombygning, inden medarbej­derne kunne flytte ind.

 

Den ombygning forestod bgb a.s. i storentreprise, hvor Royal Copenhagens nye domicil blev ombygget og moderniseret, så ejendommen nu lever op til nutidens standard for et kontorbyggeri, både hvad angår ind­retning og krav til energiforbrug. I dag har Royal Copenhagen administration, showroom, lager og produktion i ejendommen.

 

Ejendommens eksisterende, traditonelle fabriksvinduer i taget er fjernet og erstattet af store kupler, som får dagslyset ind i bygningen. Tidligere badefacilieter er bygget om til kontorer ved at lave nye vindueshuller og døre i facaden, sådan at bygningens oprindelige udtryk er bevaret. Der er opsat nye lofter og vægge.

 

Kantineområdet er ombygget og der er indsat akustikplader i loftet, så de 110 medarbejdere kan spise deres frokost i et behageligt lydklima. Lofterne er udviklet, så rummets oprindelige udseende er bevaret.

 

Ved showroom og kontorer er der opsat bgb design glasvægge, som giver et stramt og åbent udtryk.