Opførelse af 209 boliger i totalentreprise i Københavns nye bydel i træ

 

bgb opfører i totalentreprise for Fælledby P/S 209 boliger i Fælledby på Amager Fælled. Boligerne opføres i den sydlige del af Amager Fælled, og der bliver i de kommende år bygget 2000 boliger, skole, daginstitutioner, supermarked, sundhedhus og parkeringhus i Fælledby

Boligerne bliver fordel i tre mindre nabolag - vores projekt omfatter byggefelterne C2, C3 og C5 i den nye bydel.

 

Boligerne i Fælledby forventes at opnå en certificering til DGNB Platin på både byggeri og landskab, og en livscyklusanalyse (LCA) et godt stykke under krav i den frivillige CO2-klasse. Det kan blandt andet lade sig gøre, fordi boligerne opføres næsten 100 procent i træ. Derudover arbejdes der på at indføre flere andre bæredygtighedstiltag i projektet.

 

De tre til seks etagers høje huse, som vi skal opføre, får en bærende konstruktion i træ. Både dæk, søjler, bjælker og en del af facaden bliver i træ. Det store fokus på byggeri i træ i dette projekt gør det til en kerneopgave for bgb, da vi er særligt stærke på vores egenproduktion, som er det omfattende tømrer- og snedkerarbejde, der er i projektet. 

 

Boligerne i Fælledby opføres i samarbejde med Fælledby P/S og rådgiverne Tegnestuen Vandkunsten, ABC Ingeniører, Rambøll og Cowi. Opførelsen forventes at begynde i efteråret 2024, og boligerne bliver klar til indflytning i 2026.

 

Læs mere om vores projekt her