Et kontorhus udover det sædvanlige

 

bgb a.s har stået for indretning af de eksklusive kontorlejemål i komplekset Copenhagen Towers i Ørestad, et kontorhus, der med sin arkitektur, indretning, faciliteter og beliggenhed appelerer til toppen af dansk erhvervsliv.

 

Vores fagentreprise bestod af tømrer- og snedkerarbejde i det 85 meter høje North Tower og den seks etager høje North Wing. Desuden har bgb a.s monteret loftet i kompleksets imponerende atrium Centre Court mellem North Tower og Hotel Crowne Plaza Copenhagen, samt de udendørs lofter over indgangene til Centre Court. Det meget særprægede loft er af glas, mens elementer af loftet er udført i træ i formstøbte træpinde, der er monteret ind i hinanden som et blad. 

 

bgb a.s har desuden monteret lofterne i Centre Courts Coffeeshop, i kantinen i North Wing, og i foyeren foran alle elevatorer i bygningerne.

 

 

Loftet i Copenhagen Towers Centre Court er en unik konstruktion, som er tegnet af arkitekfirmaet Foster + Partners. Selve udformingen og monteringen af loftet er udviklet i et samarbejde mellem bgb a.s, Fosters arkitekt og Moelven, som har leveret de udfræsede lameller til loftet.

 

Det var en vanskelig opgave, da elementernes organiske form gør tagopbygningen meget anderledes end en typisk tagkonstruktion. Monteringen skete i tæt samarbejde med arkitekt og ingeniør, og løsningerne er udviklet efterhånden, som vores medarbejdere fik sat tagets elemeter op. Ofte var det nødvendigt at lave prøver 1:1 for at teste, hvordan elementerne skulle sættes sammen. 

 

 

bgb a.s har i opførelsen af Copenhagen Towers stået for indretning af kontorlejemålene med montering af gipsvægge og lofter, samt indvendige facadebeklædninger. En flot detalje ved ejendommen er indvendige rustfri stålbånd, der skaber en illusion af, at de karakteristiske udvendige aluminiumssøjler går gennem facaden på bygningen. 

 

 

Efter færddiggørelsen af ejendommen, står bgb a.s nu løbende for indretning af de enkelte lejemål, efterhånden som de lejes ud. Her arbejder vi sammen med lejerne om at planlægge den helt rigtige indretning til netop deres behov. Vi har indrettet eksklusive kontorlokaler for lejere som Vestas, Novo Nordisk og Ericsson, blandt andet med vores designglasvægge i egenproduktion.

 

 

Copenhagen Towers var et stort projekt, hvor vores opgave har været at føre arkitekternes idéer ud i virkeligheden. Med vores faglighed og erfaring fra kontorbyggeri, kunne vi sikre, at man udover at få et opsigtsvækkende byggeri, også får et kontorhus, der kan fungere.