Nybyg af multiarena

 

Københavns nye arena i Ørestad blev indviet i december 2016 og har plads til de helt store sportskampe, koncerter og kulturbegivenheder.

 

Arenaen rummer en multihal som kan benyttes til alt fra svømmestævner, ishockey og håndbold til rockkoncerter. Multihallen har plads til op til 16.000 tilskuere, og rummer desuden restauranter og øvrige publikumsfaciliteter.


bgb udførte i fagentreprise tømrer-og snedkerarbejdet på arenaen, herunder montering af alle indvendige gipsvægge og glasvægge, trædøre og glasdøre, samt brandjalousier foran arenaens butikker.

 

 

bgb har monteret de akustikregulerende lofter i arenaens to restauranter og i selve multihallen. Lige netop akustikken er afgørende for multihallens kvalitet, både i forbindelse med koncerter og sportsarrangementer.


I projekteringen foreslog vi et alternativ til bygherres valg af akustikregulering, og det lykkedes derfor at finde nogle løsninger, som fik prisen nedad, uden at det er gået ud over kvaliteten - faktisk viser det sig, at hallens akustik er over det forventede.

 

Tæt koordinering og stram tidsplan

 

Opgaven bød på udfordringer, da der i et byggeri af denne størrelse er rigtig mange forskellige installationer i lofter og vægge, der skal på plads, inden lofter og vægge kan lukkes. I Royal Arena er eksempelvis placeret et ventilationsrum inde i tagkonstruktionen over selve multihallen. Det krævede tæt koordinering med de øvrige fagentreprenører på byggeriet, så alle installationer kom på plads på det rigtige tidspunkt.

 

Opførelsen af Royal Arena skete efter en stram tidsplan. Allerede inden byggeriet var afsluttet og Live Nation, som lejer Royal Arena, havde overtaget ejendommen, var der udsolgt til de første koncerter, så det var afgørende, at byggeriet skred frem som planlagt.