Ombygning af shoppingcenter

 

Danske Shopppingcentre er i gang med en stor modernisering og udvikling af Amagercentret, som åbnede i 1975. Centret åbnes op i gadeplan, der etableres 20-30 nye butikker, og førstesalens logistik forbedres. Midt i centret omdannes en gård til et grønt byrum med restauranter og caféer. Der opføres desuden et helt nyt parkeringshus.

 

Bygningerne blev oprindeligt opført af rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner i 1940’erne. Med ombygningen føres arkitekturen tilbage mod det oprindelige urbane industrilook. Hoffmann A/S er entreprenør på opgaven sammen med PLH Arkitekter A/S og COWI A/S som rådgivende ingeniører. bgb a.s. har fagentreprise på tømrer- og snedkerarbejde på ombygningen. 

 

bgb a.s. leverer blandt andet en 800 kvadratmeter stor tagterrasse til personalebrug.

bgb a.s’s entreprise består hovedsageligt af apteringsdelen. Indretning af lejemål fornyes, og der etableres nye shopfronts. I centergaderne opsættes nye farverige lofter. Tre indgangspartier fornyes med store portaler beklædt med tombak, og desuden udføres udvendigt facadearbejde med Paroc elementer og stålbeklædning. bgb a.s. leverer desuden en tagterrasse på cirka 800 m2, samt monterer ydervægge i gårdrummet, der afsluttes med grøn beplantning.

 

Ombygningen af centret gennemføres mens centret er i drift. Derfor tages der hele tiden hensyn til kunder og medarbejdere i butikken. Det stiller store krav til planlægningen af arbejdet, og ofte tages de tidlige morgentimer i brug for at nå langt, inden butikkerne åbner om formiddagen. Ombygningen af Amagercenter begyndte i 2018 og forventes afsluttet i 2020.