Ombygning af shoppingcenter

 

Danske Shopppingcentre har gennemført en større modernisering og udvikling af Amagercentret, som åbnede i 1975. Centeret er åbnet op i gadeplan, der er etableret 20-30 nye butikker, og førstesalens logistik er forbedret. Midt i centret er en varegård omdannet til et nyt, grønt byrum med restauranter og caféer. Der er desuden opført et helt nyt parkeringshus.

 

Bygningerne blev oprindeligt opført af rebslagervirksomheden Jacob Holm & Sønner i 1940’erne. Med ombygningen er arkitekturen ført tilbage mod det oprindelige urbane industrilook.

Hoffmann A/S var entreprenør på opgaven sammen med PLH Arkitekter A/S og COWI A/S som rådgivende ingeniører. bgb a.s. havde fagentreprise på tømrer- og snedkerarbejde på ombygningen. 

 

bgb a.s. har blandt andet leveret en 800 kvadratmeter stor tagterrasse.

bgb a.s’s entreprise bestod hovedsageligt af apteringsdelen. Indretning af lejemål blev fornyet, og der blev etableret nye shopfronts. I centergaderne er opsat nye farverige lofter. Tre indgangspartier er fornyet med store portaler beklædt med tombak, og desuden er udført udvendigt facadearbejde med Paroc elementer og stålbeklædning. bgb a.s. har desuden leveret en tagterrasse på cirka 800 m2, og monteret ydervægge i gårdrummet, der er afsluttet med grøn beplantning.

 

Ombygningen af centret blev gennemført, mens centret var i drift. Her blev hele tiden taget hensyn til kunder og medarbejdere i butikken. Det har stillet store krav til planlægningen af arbejdet, og ofte er de tidlige morgentimer taget i brug for at nå langt, inden butikkerne åbnede om formiddagen. Ombygningen af Amagercentret begyndte i 2018 og blev afsluttet i 2020.