Erhverv og boliger i 14 etager

 

Midt i Carlsbergbyen ligger et bolig- og erhvervskompleks, to sammenhængende bygninger bestående af det 50 meter høje Grønlunds Tårn og Winge Hus, en karréejendom i fem etager.

 

I Grønlunds Tårn er 45 boliger, som alle har udsigt over den nye bydel på det gamle bryggeriområde. Lejlighederne har alle altan, og de øverste penthouselejligheder på 13. etage har private tagterrasser. Lejlighederne ligger på 5. til 13. etage, mens der er indrettet butik og restaurant i stueetagen, og erhverv i de nederste etager.

I Winge Hus er hele karréen indrettet til erhverv, rundt om en atriumgård.

 

 Vinduesmontering på højhuset Grønlunds Tårn

 

Grønlunds Tårn og Winge Hus er opført af Arpe & Kjeldsholm A/S, og som i en række andre projekter i Carlsbergbyen med denne totalentreprenør, har bgb a.s. samarbejdet med Arpe & Kjeldsholm og havde en stor tømrer- og snedkerentreprise på projektet.

 

bgb a.s. stod således for montering af vinduer i det 14 etager høje tårn og for etablering af ventilationshuse på taget. Entreprisen rummede desuden en let facade på 4.-5. sal i erhvervsdelen.

 

bgb a.s. havde også entreprise på indvendigt tømrer- snedkerarbejde i projektet. Byggeperioden på dette projekt var fra begyndelsen af april til sommeren 2021.