En ny bydel på havnekanten

 

Frederiks Brygge er et af Københavns nye boligområder. På den gamle Lemvig-Müller industrigrund i den sydlige del af Københavns Havn er opført 1300 moderne boliger eller cirka 120.000 m², til udlejning i et spændende miljø, lige på havnekanten ved Belvederekanalen og Frederiksholmsløbet.

 

Her kan man bo i huse med navne som Kanaphuset, Teglhuset, Stålhuset, Kanalhuset, Frederiksholmhuset, Støbehuset, eller måske flytte ind i en lejlighed i Pladehallen.

 

bgb a.s. havde tømrer- og snedkerentrepriserne på boligerne.

 

Som en del af boligområdet ligger det velkendte italienske supermarked Supermarco i en 1000 m2 stor ejendom. Det er en tidligere stålhal, der nu er ombygget til supermarkedet med de italienske delikatesser, og bgb a.s. havde her også tømrer- og snedkerarbejdet på entreprisen.

 

 

Blandt bygningerne på Frederiks Brygge er en af Københavns længste sammenhængende boligejendomme, den lange karrébebyggelse langs Vasbygade, hvor der er opført næsten 700 lejligheder i fem meget forskellige ejendomme i op til ni etager. Herudover fire fælleshuse i træ, blandt andet et hus med kajakopbevaring og sauna i træ, som er bygget af bgb’s snedkere.

 

 

 

 

 

De fem ejendomme har hvert deres karakteristika, som Kanaphuset med karnapper og Teglhuset, der har teglfacade. Fælles for alle ejendomme er, at bgb a.s. har stået for tagarbejdet med taghuse øverst på de meget høje bygninger, som rejser sig i op til 30 meters højde. Desuden montering af vinduer og alupartier på facaderne mod Vasbygade, herunder de store vinduespartier i de fire trappetårne, facadeopbygning og lette facader på visse af bygningerne. Indenfor har bgb a.s. monteret lette skillevægge og lofter og udført snedkerarbejdet som montering af fodpaneler og døre.

 

Et af områdets oprindelige industribygninger, en gammel buelagerhal, er ombygget til et kombineret bolig- og torvemiljø, en ejendom, der har fået navnet Pladehallen. Ved siden af er opført Støbehuset, hvor bgb har lavet tagkonstruktionen, et sadeltag med terrasser og drivhuse på tagetagen.

 

Et særligt tagarbejde

 

Yderst i bebyggelsen ligger Frederiksholmhuset, hvor lejlighederne har udsigt til vandet fra flere sider. bgb har også her stået for tagkonstruktionen på ejendommen, som vi også var med til at udvikle. Tagkonstruktionen er opbygget med 20 graders bjælkespær på limtræs kipbjælker, og tagfladerne er beklædt med anodiserede aluminiumsplader, som er leveret og monteret af bgb a.s.

 

Facaderne på de to øverste etager er opbygget i en let højisoleret ubrændbar stålkonstruktion med vindskærm, som efterfølgende er beklædt med anodiserede aluminiumsplader, helt i samme udførelse som tagfladerne. Omkring alle vindues- og dørelementer i de to øverste etager er også udført udvendige lysninger i samme anodiserede aluminiumsmateriale.