En ny bydel i København

 

Byggeprojektet Valby Maskinfabrik er en af Københavns nye bydele med boliger, erhverv og butikker, som er opført på FL Schmidts gamle grund mellem Gammel Køge Landevej, Vigerslev Allé og S-togsbanen.

 

bgb a.s. har siden 2012 i fagentreprise udført tømrer- og snedkerarbejdet på en lang række af de mange boligkomplekser og erhvervsejendomme, der er opført af WR Entreprise i totalentreprise. Valby Maskinfabrik stod færdig i begyndelsen af 2020, og denne helt nye bydel omfatter nu cirka 1200 boliger, samt cirka 1500 arbejdspladser.

 

bgb a.s. har varetaget udførelsen af tagkonstruktioner, opbygninger af lette facader med facadebeklædning, montering af udvendige vindues- og dørpartier, indvendige lette skillevægge, loftsarbejder samt indvendigt tømrer- og snedkerarbejde på de fleste boligejendomme.

 

 En udfordrende tagkonstruktion

 

En speciel opgave har især været tagkonstruktionerne og facadeopbygninger på de to ejendomme Montagehuset og Gearhuset. Tagopbygningerne på de to ejendomme er udført i 45 graders tagopbygninger. Samtidig vendes og drejes tagkonstruktionerne fra sektion til sektion, således at ejendommene fremstår som et byggeri med en kombination af gavlhuse og trempelhuse. På ejendommenes penthouseboliger er facaderne og en del af tagfladerne udført i lette opbygninger, hvor et stålskellet, der indvendigt er beklædt med gipsplader og udvendigt med vindskærm og en brandimprægneret træbeklædning, efterfølgende er beklædt med zink.

 

To ejendomme ved Gammel Køge Landevej, Tand­hjulet og Kranhuset, er opført med lette tag- og faca­de­opbygninger, samt kvistopbygninger. Disse facader og kviste er beklædt i anodiseret aluminium, der både er leveret og monteret af bgb a.s.

 

Valby Maskinfabrik er en af Københavns nye bydele med boliger og erhverv, som opføres på FL Schmidts gamle grund mellem Gammel Køge Landevej, Vigerslev Allé og S-togsbanen. Hele området forventes at være færdigbygget primo 2020, hvorefter denne helt nye bydel omfatter cirka 1200 boliger, samt cirka 1500 arbejdspladser.