Ombygning af kontorejendom til hotel

 

Den historiske ejendom Dagmarhus på hjørnet af Jernbanegade og HC Andersens Boulevard lige overfor Københavns Rådhusplads, har siden opførelsen i 1930’erne været brugt som kontorejendom. Nu er ejendommen ombygget til “citizenM Copenhagen Rådhuspladsen”.


bgb a.s. har varetaget den ganske omfattende tømrerentreprise på hotelprojeket. Der er indrettet 238 værelser fordelt på seks etager, og vores entreprise omfattede opsætning af alle gipsvægge, lofter og døre på alle værelser og hotelgange på de seks etager.


Der er etableret en ny 7. etage på ejendommens tag, hvor der er indrettet reception, skybar, lounge og mødelokaler. bgb a.s. varetog tømrer-snedkerarbejdet på etagen, og vi byggede også en træterrasse langs hele etagen ud mod Rådhuspladsen.

CitizensM hotellerne, som findes over hele verden, er kendetegnet ved et meget gennemført hotelkoncept, hvor alle værelserne er indrettet ens efter en fast standard med relativt små værelser på 16 kvadratmeter.

De noget trange omgivelser har givet udfordringer for håndværkerne, som har arbejdet i et byggeri, hvor alt skulle passe præcis ind i de snævre rammer, og få plads til materialer og værktøj i de små værelser og smalle hotelgange.


Et projekt som Dagmarhus stillede også store krav til håndtering af materialer, på grund af begrænset plads til lager på byggepladsen. Det har krævet præcis planlægning og logistik i forhold til, hvornår materialerne leveres til os.


Et projekt på et så tæt bebygget og voldsomt trafikeret område som Jernbanegade og HC Andersens Boulevard var også i sig selv en udfordring, som bgb a.s. har erfaring med at løse.