21.11.2017

Topplacering til vores totalentreprise i ny prisuddeling

 

Samuels Hus har opnået en flot placering i BL's nye uddeling af fagpriser, som hylder de bedste projekter inden for almene boliger.

 

I kategorien "Bedste nybyggeriprojekt" var Samuels Hus nomineret sammen med to andre projekter, og endte på en flot 2. plads i tæt konkurrence med vinderen af fagprisen, Havnehusene i Brabrand ved Århus.

 

Samuels Hus er resultatet af en ombygning af Samuels Kirke, en næsten 100 år gammel kirke på Nørrebro, som bgb i totalentreprise har bygget om til ungdomsboliger.

 

Godt eksempel på transformation af bygning

 

Samuels Hus fremhæves af juryen for at være et eksempel på, hvordan man kan tranformere en bygning med en anden anvendelse til boliger. Det er en bæredygtig måde at skaffe nye boliger til byen, hvor de studerende får mulighed for at bo tæt på deres studier og bidrage til lokalmiljøet.

 

Selve indretningen af huset roses for at skabe gode fællesfaciliteter i form af opholdsrum og tagterrasser til udeliv.

 

God dialog sikrer gode boliger

 

Projektet får også ros for at være udviklet i tæt samarbejde og dialog med Københavns Kommune, en dialog, der har givet projektet en høj kvalitet samtidig med, at der er arbejdet med de udfordringer som en bygning af denne type har. Erfaringerne forventes at kunne danne grundlag for dialogen i fremtidige lignende projekter, hvor en bygning med en anden funktion omdannes til gode boliger.

 

Endelig fremhæves ombygningen af den gamle kirke for at bevare den arkitektoniske værdi, og blandt andet bevare kirkens facade ud mod gaden. 

 

Klik her for at læse mere om ombygningen af Samuels Kirke til boliger

 

Læs flere nyheder om bgb a.s. og vores projekter her