12.05.2021

Tre års samarbejde fører til succesfuldt salg af mere end 600 boliger


26. april kunne Gefion Group løfte sløret for sin hidtil største ejendomshandel, salget af 653 ungdoms- og studieboliger samt erhverv. Ejendommen, som ligger på Engvej 155 tæt på Femøren metrostation, er stadig under opførelse af bgb a.s. i totalentreprise.


Og det glæder bgb a.s. at samarbejdet med Gefion Group nu fører til et succesfuldt salg for bygherren.
- Jeg er glad for, at det nu lykkes for Gefion Group at indfri deres projekt. De startede med at købe en grund med en udslidt ejendom, og udviklede projektet. bgb kom med ret tidligt i processen, og på den måde har vi også være med til at præge det. Nu er der bundet en sløjfe, og hos bgb a.s. er vi glade for at kunne bidrage til, at det føres ud i livet, siger Mads Volmer Nielsen, som er projektchef og partner i bgb a.s.


- bgb og Gefion havde de første møder allerede i slutningen af 2019, og det har været en fornøjelse at være med til at forme projektet.


De 653 ungdomsboliger er indrettet i et tidligere kontorkompleks bestående af fire blokke. bgb a.s. har været med til at udvikle projektet, hvor studieboligerne indrettes i blokkene, som bevarer deres oprindelige betonkonstruktion, men ellers gennemgår en fuldstændig transformation til et spændende og visuelt flot byggeri.

 

Hotelværelser blev til boliger

 

Særligt opsigtvækkende bliver kompleksets vartegn ud mod metroen, en gylden stålkonstruktion, hvor der også indrettes boliger i. Stålkonstruktionen var oprindeligt tænkt som vartegn for det hotel, der var tænkt ind i ejendommen, men undervejs i byggeriet måtte der omprojekteres, da hoteloperatøren forståeligt nok trak sig på grund af coronakrisen.

- Det vil fortsat være et vartegn for projektet, selv om det i stedet bliver med boliger. Og de studerende, der flytter ind der, får en bolig med en rigtig god beliggenhed, siger Mads Volmer Nielsen.


Den store ændring af projektet blev et bump på vejen for totalentreprenøren. For selv om studieboligerne har samme størrelse som hotelværelserne, skulle der alligevel ændres meget i projektet for at konvertere funktionen.


- Når man har færdigprojektet et hotel, og så finder ud af, at der skal ændres anvendelse, så gælder det om at finde ud af, hvordan man bedst muligt får projektet konverteret. Hvordan man tilpasser det til en ny anvendelse, uden at starte helt forfra. Konverteringen er lige som den første del af projektet udført i et tæt og godt samarbejde med Gefion Group som har deltaget aktivt i processen, siger Mads Volmer Nielsen.


Alle værelserne var planlagt med badekabiner, og nu skulle der også findes plads til et køkken.
- Der skulle vi undersøge, hvordan vi kunne indrette værelserne. Men også alle de tekniske installationer skulle revurderes, for med boliger er der et større behov for eksempelvis strøm. Her har målet været at kunne fastholde så meget af projekt som muligt, sådan at produktionen har kunnet fortsætte sideløbende med projekteringen af de konverterede boliger, siger Mads Volmer Nielsen, som i løbet af få måneder er klar til at aflevere de første af de mange hundrede boliger, så nye studerende kan flytte ind og være klar, når semesteret starter efter sommerferien.


De sidste boliger på Engvej står klar i første halvdel af 2022.

 

 

Læs flere nyheder om bgb a.s. og vores projekter her