28.06.2022

bgb a.s. ombygger historisk ejendom til boliger

Dele af den historiske og bevaringsværdige ejendom Hellebæk Klædefabrik i Hellebæk nær Helsingør skal i løbet af det næste år ombygges fra kontorejendom til 32 moderne boliger af investorerne Velliv og Pension Danmark.

 

bgb a.s. er valgt som totalentreprenør på projektet, og fortsætter dermed samarbejdet med Velliv og Pension Danmark efter en succesfuld fase 1 aftale med bygherrerne om udviklingen af Hellebæk Klædefabrik.

 

Inden ombygningen af ejendommen kunne begynde, har DEAS Asset Management udviklet en helhedsplan for området, og siden en lokalplan. Naboer og andre interessenter er taget med også på råd i processen, der skal skabe nyt liv i den gamle Klædefabrik, som fra 1870’erne og frem var en livsnerve i det lokale industrisamfund. Visionen er igen at skabe et sted, der både rummer virksomheder, attraktive boliger og gode uderum – et nyt mødested i Hellebæk.

 

Som totalentreprenør har bgb a.s. været tæt involveret i hele denne proces.

”Når vi som totalentreprenør er tidligt inddraget, er vi med til at sikre, at de bedste og mest bygbare løsninger vælges fra start. Det værste der kan ske er, at man udvikler et spændende og flot projekt, som viser sig vanskeligt at realisere. Med vores erfaring fra andre store ombygninger af ejendomme til helt nye formål, har vi kunnet rådgive til de bedste løsninger, også i dette projekt”, siger Jeppe Mulvad Jeppesen, som er projektchef og partner i bgb a.s.

 

I projekteringen har bgb a.s. arbejdet sammen med WERK arkitekter, Øllgaard Rådgivende Ingeniør A/S og bæredygtighedsingeniør Aaen Engineering.

 

Ombygningen af Hellebæk Klædefabrik bliver DGNB-certificeret til DGNB-guld, med en ambition om at nå helt i mål med en certificering til DGNB-platin.

 

”Med certificeringen dokumenterer vi, at vi arbejder hen mod større bæredygtighed i dette projekt. Det gælder i hele processen, fra involveringen af naboer, håndtering af problematisk affald og overvejelser om materialevalg, så boligerne indrettes med sunde materialer. Men også i hensynet til de nære omgivelser under byggeprojektet, hvor vi for eksempel gør hvad vi kan for at bevare eksisterende træer på grunden”, siger Jeppe Mulvad Jeppesen.

 

Det er ikke første gang, bgb a.s. skal ombygge Hellebæk Klædefabrik. Tilbage i 1989 var det bgb a.s., der ombyggede den gamle fabriksejendom til de nuværende erhvervslokaler, og i 2005 udskiftede bgb ejendommens vinduer.

 

”Vi har som virksomhed et godt kendskab til denne helt specielle ejendom”, siger Jeppe Mulvad Jeppesen.

 

bgb a.s. har bred erfaring med ombygninger af historiske og bevaringsværdige bygninger, og har tidligere ombygget Samuels Kirke på Nørrebro til boliger, færdiggjort en kompliceret ombygning af det historiske hotel D’Angleterre, og ombygget en stor kontorejendom på Engvej i Kastrup til 635 studieboliger. Alle sammen ombygninger, hvor der skulle udvikles helt nye løsninger, for at få et bygbart projekt og en ejendom, der kan fungere i sin nye funktion.

 

”For os er omdannelsen af Hellebæk Klædefabrik til et nyt og spændende boligområde en god mulighed for at få vores kompetencer og erfaringer i spil, og vi inddrager flere af vores kendte samarbejdspartner, og naturligvis vores egne kompetente medarbejdere i egenproduktionen på tømrerdelen af ombygningen”, siger Jeppe Mulvad Jeppesen.

 

Byggestarten på ombygningen af Hellebæk Klædefabrik blev fredag den 24. juni 2022 markeret med en grundstensnedlæggelse til boligerne, blandt andet med deltagelse af Helsingørs borgmester Benedikte Kiær.