30.11.2023

BGB A.S. OPNÅR SIN FØRSTE DGNB-CERTIFICERING

 

bgb a.s. vil være med til at udbrede bæredygtighed i byggeriet, og nu har vi nået en milepæl i vores arbejde med bæredygtighed. Vores totalentreprise Stubkaj, som stod færdig i 2022, har nemlig opnået DGNB-guldcertificering.

 

- Vi har nu i en årrække været i en proces, hvor vi på flere af vores totalentrepriser har arbejdet med DGNB-certificering. Derfor er det en stor glæde, at vi nu er i mål med den første af forhåbentligt mange certificeringer, for det er sådan, vi kommer til at arbejde med alle vores byggerier i fremtiden, siger Jeppe Mulvad Jeppesen, projektchef og partner i bgb a.s.

 

Stubkaj er en unik ejendom med en helt særlig og opsigtvækkende arkitektur i Nordhavn. Stubkaj rummer 112 moderne og eksklusive lejligheder, der udlejes møbleret af STAY. Projektet er opført for Ejendomsselskabet Stubkaj i samarbejde med WERK Arkitekter og OJ Rådgivende Ingeniører.

 

- Vi har på Stubkaj haft et godt samarbejde med rådgiver om at finde de materialer, der giver det bedste resultat i forhold til certificeringen. Målet har været at udvikle lejligheder, der har en høj bæredygtighed både socialt og miljømæssigt, ligesom bæredygtigheden også er tænkt ind i alle aspekter af opførelsen af ejendommen, siger Jeppe Mulvad Jeppesen.

 

bgb a.s. er medlem af Green Building Council Denmark, og er i disse år ved at opbygge erfaring og kompetencer i organisationen for at kunne opnå DGNB-certificeringerne i totalentrepriserne. Det er vigtigt for os at kunne skærpe vores kompetencer indenfor kvalitet og bæredygtighed, og erfaringerne fra Stubkaj har været vigtige i dette arbejde.

 

- Vi har med Stubkaj høstet værdifulde erfaringer til brug i vores fremtidige arbejde med bæredygtigt byggeri, hvor alle, både totalentreprenør, bygherre, rådgiver, underentreprenører og leverandører skal involveres. Det er jo fælles for alle aktørerne i det her, at vi er i en proces, hvor kravene til DGNB-certficeringen skal implementeres både i vores kontrakter og i vores hverdag med byggeri. Det er et udfordrende arbejde, men det giver også stor tilfredshed, når vi som nu kan se, at vi er med til at gøre byggeriet mere bæredygtigt, siger han.

 

Vi er stolte af, at Stubkaj nu er i drift som en bygning, der rummer en høj grad af bæredygtighed. Vi arbejder videre med bæredygtighed i byggeriet, og har for nyligt opnået præcertificering til DGNB-platin af et andet af vores projekter, ombygningen af Hellebæk Klædefabrik i Nordsjælland til boliger. Hellebæk Klædefabrik er det første projekt af sin slags i Danmark, der har udsigt til at opnå DGNB-platin.

 

I Hillerød har vi netop taget hul på en modernisering og udvidelse af ATP’s domicil, som er arbejdsplads for mere end 1300 medarbejdere. Her arbejder vi også frem mod en DGNB-guld certificering.