06.06.2024

Hellebæk Klædefabrik er med i opløbet til Renoverprisen 2024

 

Hellebæk Klædefabrik er blandt de seks projekter, der er nomineret til Renoverprisen 2024. Ud af 160 indstillede projekter kom bgb a.s.'s projekt i maj blandt de 14 projekter på longlisten, og nu er Hellebæk Klædefabrik shortlistet til at blive årets bedste eksempel på, hvordan vi får renoveret den eksisterende bygningsmasse i Danmark.

 

Som totalentreprenør er bgb a.s. stolte af at have været en del af denne enestående transformation, hvor klædefabrikkens historiske rammer møder moderne funktionalitet med en kombination af boliger og kontorarealer, og hvor der er etableret muligheder for fællesskab og et miljø, hvor mennesker kan bo og arbejde side om side. Projektet er endda det første ombygningsprojekt af en eksisterende ejendom i Danmark, der har opnået præcertificering til DGNB Platin og DGNB Hjerte.

 

 

 

Renoverprisens nomineringsudvalg skriver i sin omtale af Hellebæk Klædefabrik, at udvalget har lagt vægt på, at renoveringen af Hellebæk Klædefabrik tilbyder noget ganske særligt, fordi det bygger videre på noget eksisterende. Det gælder både de spændende rumligheder, men også praktiske foranstaltninger som beboernes store opbevaringsrum i kælderniveau, der ikke nødvendigvis havde været mulige eller prioriteret ved et nybyggeri.

 

Projektet illustrerer den interessante udfordring ved at renovere noget, der allerede har været renoveret tidligere. Ved den første renovering af den oprindelige klædefabrik i 1989, hvor bygningen blev omdannet til kontorer, havde man en anden tilgang end i dag. Her fjernede man simpelthen det gamle uden at bevare det oprindelige udtryk. Det giver anledning til overvejelser om, dels hvordan vi skal renovere bygninger, der allerede har været renoveret, og dels hvordan nutidens konstruktioner kan renoveres i fremtiden, skriver nomineringsudvalget.